Welkom.
Wie zijn wij.
Driveinshow.
Verhuursetje.
Beamer Verhuur.
Foto's.
film.
Contact.

© 2007 BDM Drive Inshow

Design  by RB

Voor al uw feesten GROOT en klein.

 

Succes gegarandeerd

 

Het is pas een feest, als BDM is geweest !

Wie zijn wij..

BDM Drive in show is ontstaan als uit de hand gelopen hobby.

De letters staan voor Bert Dick en Maarten, drie vrienden, en hieronder vertellen wij hoe het allemaal begonnen is.

In september 1987 besloot Maarten zijn verjaardag te vieren in de grote opslag kelder van de winkel van zijn vader.

Deze winkel, een muziek winkel, en dan vooral de kelder werd de geboorteplaats voor onze huidige drive in show.

Om zijn verjaardag een beetje aan te kleden met muziek werden er wat oude spullen achter uit de werkplaats van Maarten z’n vader bijeen gezocht, Bert hielp daarbij.

Van al die oude spullen konden we een paar grote luidspreker boxen samenstellen, een mengpaneel, een paar knipperende lampen en een oude versterker maakte de “set” bijna compleet, er ontbrak nog iets.. dat waren platen (vinyl) maar daar kwam Dick om de hoek kijken, hij had als hobby om iedere week weer nieuwe platen te kopen en zijn collectie was al groot genoeg om een hele avond maar 4 x hetzelfde nummer te hoeven horen.

De avond was een groot succes, en een aantal vrienden vroegen ons: kunnen jullie die spullen ook meenemen naar een verjaardag van 1 van de kornuiten?

Zo gezegd, zo gedaan en het een eerste feest buiten de deur was geboren!

Er volgden meer en meer aanvragen voor muziek op feesten en partijen.

Het eerste betaalde feest (jawel 50,- gulden !) werd gelijk een eerste drama.. er was iemand zo leuk om aan een knopje op het mengpaneel te zitten waar niet aangekomen mocht worden, gevolg: de versterker ging in rook op ! Gelukkig was er iemand die nog ergens een oude versterker op zolder had liggen en deze werd gehaald en het feest kon weer doorgaan!

In de loop van de jaren die volgden, werd de apparatuur veelvuldig verbeterd en uitgebreid, dit “boren en zagen” zoals we deze avonden nog steeds noemen, is een gezellige bezigheid.

Dit deden we eerst altijd bij Maarten thuis, in de werkplaats van z’n vader, daarna verplaatste dit naar het huis en schuur van Dick, die avonden liepen vooral in het verleden nog wel eens flink uit de klauw. Een mooi voorbeeld daarvan is het moment dat we hele grote basboxen gingen bouwen, de zogenaamde basebinds dit zijn zulke grote kasten dat je er met gemak met twee personen in kan zitten! Dit speelde zich dus nog bij Maarten af.

Deze boxen waren ’s nachts om 2:30 uur klaar en wij vonden het nodig om deze boxen ‘even’ te testen, we testen altijd bij nacht en ontij onze spullen, en dat was nooit een probleem.

Behalve deze ene keer.. het geluid dat deze kasten produceerde was zo gigantisch hard dat de pa van Maarten hals over kop naar beneden kwam om te vragen waar we in hemelsnaam mee bezig waren!

De volgende dag volgde het volgende probleem, we hadden de kasten direct nodig, dat was dus o.a. één van de redenen dat we de dag ervoor om 2:30 uur nog bezig waren, maar de boxen paste niet door de deur van de werkplaats ! Via ingrijpende capriolen wisten we de boxen via de winkel, over de verschillende muziek instrumenten heen te tillen, zo door de voordeur van de winkel naar buiten te krijgen..

In het begin was het ook een hele toer om op de locatie te komen, eerst naar de pa van Bert om de paardentrailer op te halen, daar lag natuurlijk een heleboel stro en paardenmest in, dus dat moest er eerst uit, dan met de trailer naar Maarten, daar alle apparatuur in de trailer zetten, dan naar het feest, daar uitladen, aansluiten en feesten, dan afbreken, terugrijden naar Maarten, alles weer uitladen, de trailer weer naar Bert brengen, daar weer stro toevoegen, trailer op z’n plek zetten en vervolgens de auto en twee vrienden weer thuisbrengen.

Als de trailer er niet was konden we soms de bus van de pa van Maarten lenen.. kortom: het was elke keer weer een hele toer om de apparatuur op de locatie te krijgen.

Vele feesten volgden en er werd besloten om zelf een trailer aan te schaffen, na niet al te lange tijd kwam er een tweede bij en tot op heden kunnen we met die twee trailers de apparatuur vervoeren om de muziek op feesten te verzorgen tot ongeveer 1500 personen.

Enkele referenties waar we geweest zijn, en nog steeds komen zijn:

 

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, we zijn inmiddels op zoveel plekken geweest dat het te ver zou voeren om de gehele lijst hier te publiceren.

 

Inmiddels zijn we dus al meer dan 20 jaar met onze hobby bezig en nog steeds met heel veel plezier!

 

Bert, Dick en Maarten.